Others weblink

Powered by  MyPagerank.Net

Sabtu, 19 April 2008

Para Pendita YAHUDI Keluarkan ‘Fatwa Tidak Bertamadun’

Para Pendita YAHUDI Keluarkan ‘Fatwa Tidak Bertamadun’

Membolehkan Bunuh Kanak-kanak Dan Wanita.

Akhbar Yadeot Aharanout, yang diterbitkan di Israel menyiarkan fatwa yang dikeluarkan Badan Pendita-Pendita di wilayah-wilayah yang dirampas di Tebing Barat dan Semenanjung Gaza yang menyatakan adalah dibolehkan membunuh kaum wanita dan kanak-kanak yang tak berdosa di Lebanon dan Palestin.


Di antara kandungan fatwa tersebut, "Mereka yang masih ada rasa belas kasihan terhadap kanak-kanak di Semenanjung Gaza dan Lebanon secara tidak langsung telah bertindak zalim terhadap kanak-kanak bangsa Israel".

Mereka menjelaskan keadaan kelam-kabut yang dialami oleh Negara Zionis tersebut pada masa ini adalah sebab mengapa fatwa itu dikeluarkan. Menurut mereka, fatwa tersebut adalah sesuai dengan ajaran Taurat.

Di bahagian akhir fatwa yang dikeluarkan oleh badan paling tinggi bagi para pendita Yahudi di negara zionis itu, para pendita Yahudi mengajak seluruh bangsa Yahudi agar beramai-ramai mengunjungi dinding menangis ‘Buraq’ untuk menunaikan upacara ‘sembahyang’ berjema’ah selepas zuhur pada hari Isnin dengan tujuan supaya bangsa Yahudi dapat keluar dari kesulitan yang sedang dihadapinya.

Sebagaimana maklum, kebanyakan teks kitab Taurat -yang telah mengalami perubahan dan masih diyakini orang Yahudi sekarang- menyeru supaya membunuh kanak-kanak. Di antara teks tersebut, tertera di dalam surat Hazqil, "Masukilah dan geledahlah kota ! Janganlan mata kamu menunjukkan rasa kasihan dan jangan memaafkan laki-laki tua, pemuda, perawan, kanak-kanak atau pun kaum wanita. Bunuh mereka semua sampai ‘mampus’ dan penuhilah perkampungan dengan korban-korban pembunuhan."!

Sumber: Disaring daripada www.alsofwah.or.id (10 Julai 2006)

0 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...